Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här vinner Henrik von Eckermann i Rom. Foto: Eurosport

Henrik von Eckermanns nya succé – vann GCT-hoppning i Rom

Uppdaterad
Publicerad

Världsettan Henrik von Eckermann vann den femstjärniga Grand Prix-hoppningen på Global Champions Tour i Rom. Han och hästen King Edward imponerade stort i omhoppningen och tog hem segern.

– Jag hade en jättebra känsla, säger von Eckermann i Eurosports sändning.

De tre svenska stjärnorna Henrik von Eckermann, Peder Fredricson och Malin Baryard-Johnsson var alla felfria och gick vidare till omhoppning.

Väl där var von Eckermann och Fredricson felfria igen, men den förstnämnde var snabbast av alla med tiden 41,26 sekunder.

– Att vinna är en fantastisk känsla, men den allra bästa känslan är att känna att King Edward hoppar på det här sättet, säger stjärnan.

Peder Fredricson missade EM efter sin olycka tidigare i sommar, men visade tillsammans med Catch me Not att han verkligen är tillbaka i världseliten på riktigt då kom han trea i tävlingen.

Baryad-Johnsson och Indiana slutade femma.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.