Henrik von Eckermann inledde med seger i Riyadh. Foto: Bildbyrån

Henrik von Eckermann inledde GCT-tävlingarna i Riyadh med seger

Uppdaterad
Publicerad

Henrik von Eckermann inledde GCT-tävlingarna i Riyadh med en seger.

Den regerande världsmästaren tillika världsettan var tillsammans med Illiana snabbast av alla i den inledande klassen i lagtävlingen, GCL.

Von Eckermann och Illiana var 16 hundradelar snabbare än Martin Fuchs, just nu tvåa på världsrankingen. Harry Charles Storbritannien var trea.

9-åriga stort Iliana debuterade på femstjärnig nivå tidigare i år och dagens seger var ekipagets fjärde tillsammans i år på den nivån, och hennes andra på GCT-touren. Även Evelina Tovek var placerad i klassen, tolva med Winnetou.

Von Eckermann red i dag inte för sitt lag, Scandinavian Vikings, utan tävlade enbart individuellt. Madrid in Motions med VM-bronsmedaljören Maikel van det Vleuten och Eduardo Alvarez Aznar i laget vann den inledande lagklassen. Lagtävlingen fortsätter på lördag, då även GP-klassen avgörs.

Stockholm Hearts med bland andra Peder Fredricson och Malin Baryard Johnsson i laget leder fortsatt i totalen i lagtävlingen inför säsongsfinalen på lördag. Men i dagens klass slutade laget först på en 14:e plats, efter att både Peder Fredricson och Olivier Philippaerts haft en rivning vardera. Samtidigt noterade främsta utmanaren i totalen, Berlin Eagles, en dubbelkolla. Vilket intensifierar jakten på segern i GCL.

SE MER: Henrik von Eckermann om Saudiarabien: ”En jättesvår fråga” (18 oktober 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Världsettan Henrik von Eckermann tävlar i Saudiarabien. Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.