Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT

Henrik von Eckermann rev bort pallplatsen på världscupen i Madrid

Uppdaterad
Publicerad

Världsettan Henrik von Eckermann visade hög klass igen.

Men på världscuptävlingen i Madrid blev det en rivning i omhoppningen i en annars snabb ritt, så det blev en femteplats för svensken.

Den första ritten från von Eckermann och hans tioåriga Calizi var både snabb och felfri och tog dem till omhoppning där ekipaget fick göra upp om segern med nio andra.

– Oj vad härligt, vad fint hon hoppade, säger SVT:s expert Lotta Björe.

I omhoppningen gick det också väldigt snabbt för ekipaget, men det blev ett nedslag och då försvann chansen på vinst och pallplats.

Tysken Marcus Ehning vann tävlingen.

Säsongsdebut för svenskan

I Madrid gjorde Angelie von Essen säsongsdebut i världscupen tillsammans med Alcapone des Carmille. Ekipaget rev på ett hinder och fick ett tidsfel. Det räckte till 22:a plats.

– Jättefin runda. Jag tycker att Alcapone är ännu bättre utomhus. Det är en stor häst med stor galopp och för den typen av häst är det rätt trånga utrymmen här. Men det ser bra ut, kul att de är igång igen, säger Lotta Björe.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.