Foto: TT Nyhetsbyrån

Henrik von Eckermann vann i Doha

Uppdaterad
Publicerad

I går kom beskedet att Henrik von Eckermann är ny tvåa bakom Peder Fredricson på världsrankningen. I dag vann han en 1,50-tidshoppning i Doha med hästen Glamour Girl.

– Det var har varit nära ett par gånger, men då har det varit stolpe ut. Nu fick jag vinna, så det var kul, säger han till SVT Sport.

Henrik von Eckermann var felfri på tiden 58,93. Tvåa blev fransmannen Kevin Staut och trea blev tysken Hans-Dieter Dreher.

– Hästen har hoppat jättebra hela tiden, men inte riktigt haft det sista. Idag passade det perfekt, säger von Eckermann.

I dag hoppades även en 1,55-hoppning, men där bröt von Eckermann och King Edward efter bara några hinder.

– Jag hade ett tidigt nedslag så då tänkte jag att det är en dag imorgon också. Så jag sparade på krafterna.

Ingen svensk var felfri i den tävlingen, men bäst var Peder Fredricson och Christian K med en 18:e plats. Det är just Fredricson som toppar världsrankningen före von Eckermann och då den listan publicerades i går så var det första gången det var två svenskar högst upp.

– Det är jättekul. Ett kvitto på att det har gått bra. Det är otroligt kul. Man får bara hoppas att ordningen kan ändras någon gång, säger von Eckermann.

I morgon väntar Grand Prix-hoppning på Global Champions Tour-tävlingen i Doha.

– Jag har en jättebra känsla inför imorgon. Jag ser verkligen fram emot det, säger von Eckermann.

KLIPP: von Eckermann om Jerringpriset: ”Otrolig sekt”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.