Henrik von Eckermann (Arkivbild). Foto: Bildbyrån

Henrik von Eckermann vann superfinalen i Prag

Uppdaterad
Publicerad

Henrik von Eckermann har redan tagit OS-guld i laghoppning den här säsongen.

Och framgångarna fortsätter.

40-åringen stod för två felfria rundor och tog hem den prestigefyllda superfinalen i Global Champions Tour i Prag – och drygt tre miljoner kronor i prispengar.

Henrik von Eckermann var en av fem ryttare med felfria rundor i den första omgången och hade skaffat sig ett ypperligt läge i den penningstinna superfinalen i Global Champions Tour. von Eckermann och King Edward tog sig runt på 69,26 sekunder och var snabbast av de felfria ryttarna – och därmed etta inför den andra och avslutande rundan.

Och där gjorde han inte heller något misstag.

40-åringen var återigen felfri – och tog därmed hem den prestigefyllda superfinalen i kamp med 14 av världens bästa ekipage.

– Det här året är inte över än men hittills har det varit ett år som jag aldrig kommer att glömma, säger Henrik von Eckermann i Eurosports sändning.

Han passade även på att hylla sin häst, King Edward, rejält.

– Det här är en helt annan nivå, det är hans egen nivå. Han var väldigt avslappnad i den första rundan och här i den andra satte han i en högre växel, säger han.

Tungt för Fredricson

Peder Fredricson, som sedan tidigare har säkrat totelsegern i Global Champions Tour, var sjua inför andra omgången. Men Fredricson som red på Christian K fick inte ordning på det hela och blev tolva. Ekipaget slutade på totalt 15 fel.

Det tredje blågula inslaget, Malin Baryard Johnsson, hade det tungt. Svenskan med sin häst El Barone avbröt i första omgången och fick därmed inte rida vidare i tävlingen.

Spanjoren Sergio Alvarez Moya blev tvåa, 1,66 sekunder bakom von Eckermann och britten Ben Maher blev trea.

I veckan som kommer så tävlar Henrik von Eckermann, Peder Fredricson, Malin Baryard Johnsson och flera av världens högst rankade ryttare i Sverige under Sweden International Horse Show. SVT sänder från tävlingarna från och med fredag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.