Holmén vann 1,50-klassen: ”Det känns så sjukt bra”

Uppdaterad
Publicerad

Fyra år sedan sist – ikväll vann Stephanie Holmén och Flip´s Little Sparrow fredagens 1,50-hoppning vid Sweden International Horse Show.

– Det känns så sjukt bra, det är mycket känslor det var längesedan man fick göra en tävling inför en sådan här publik så jag tror det spelar stor roll, att man blir extra taggad, säger Holmén till SVT Sport.

Nio av de 18 startande ekipagen var felfria i grundomgången och gick vidare till omhoppning. Holmén som vann med Sparven i nationalarenan för fyra år sedan ställdes i omhoppningen mot bland andra världsettan Henrik von Eckermann, Malin Baryard Johnsson och VM-tvåan Jerome Guery.

Belgiens Olivier Philippaerts var tidigt ut i omhoppningen och satte stark tid men Holmén satsade allt och hade tillslut en segermarginal på 0,78 sekunder. Philippaerts slutade tvåa och legendaren John Whitaker trea.

”Sparven, min fina Sparven”

2018 vann Holmén och Flip´s Little Sparrow världscupen i Zürich, tillsammans har de nått stora framgångar genom åren. En sammansvetsad duo med starka band.

– Sparven, min fina Sparven, att hon fortfarande bara ger allt det är så himla kul. Lisen och Peder och Astrid som äger Sparven är här på plats så allting är bara perfekt, säger Holmén som under många arbetat hos Peder Fredricson och Lisen Bratt Fredcison.

– Sparvens mentalitet och hjärta och att hon älskar det här precis lika mycket som jag, det är det som gör att hon fortfarande är så bra som hon är.

I helgen väntar fler stora klasser, bland annat söndagens Grand Prix. Kvällens seger ger självförtroende.

– Såklart jättemycket men det är så lätt att få ett nedslag i Grand Prix-klassen så det var riktigt skönt att få med sig den här vinsten hem i alla fall.

SE OCKSÅ: Världsettan Henrik von Eckermann dominerar – två raka segrar i Friends

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s expert Lotta Björe och Henrik von Eckermann. Foto: TT/Bildbyrån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.