Henrik von Eckermann och Malin Baryard Johnsson var felfria. Foto: Bildbyrån

Hopplandslaget imponerar inför VM – tvåa i Knokke

Uppdaterad
Publicerad

Med en månad kvar till ridsport-VM i danska Herning gav det svenska hopplandslaget i dag ett formbesked. De slutade tvåa i Nations Cup i belgiska Knokke.

– Absolut grämer vi oss, vi vill alltid vinna och vill mer än att bli tvåa, men de var bättre idag, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona till Ridsportförbundets hemsida.

Sverige ställde upp med ett stjärnspäckat lag med Henrik von Eckermann (King Edward), Petronella Andersson (Halita O), Malin Baryard Johnsson (Indiana) och Peder Fredricson (Catch Me Not).

Von Eckermann och Baryard Johnsson imponerade mest med två felfria rundor. Sammanlagt fick Sverige åtta fel och tog sig därmed till omhoppningen tillsammans med Nederländerna, Frankrike och Belgien.

– Henrik levererar och rider oerhört stabilt, säkerheten själv och King Edward är i superform. Han är definitivt en av världens absolut bästa hästar, precis som flera andra svenska hästar, inte minst Indiana som reds väldigt bra av Malin idag, säger Ankarcrona.

Väl i omhoppnigen var Fredricson näst snabbast bakom Frankrikes Julien Epaillard.

– Peder hade pressen på sig igen och levererade fantastiskt bra som vanligt. Det var nära men denna gång gick det inte hela vägen, säger Ankarcrona.

Belgien blev trea och Nederländerna fyra.

SVT sänder ridsport-VM i Herning som inleds den 5 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.