Falsterbo Horse Show blir av i år. Foto: SVT Grafik

Falsterbo Horse Show blir av – utan Nations Cup

Uppdaterad
Publicerad

Ifjol ställdes ett av världens mest älskade ridsportevenemang in på grund av pandemin. Men i sommar är Falsterbo Horse Show tillbaka och sänds i SVT, dock utan Nations Cup.

Falsterbo-veckan går av stapeln 10-18 juli och kallas i år ”Falsterbo Horse Show Sport Edition” eftersom det blir mer fokus på sport än show.

Ingen nationshoppning

Med bakgrund av regeringens direktiv som i dagsläget pekar på åtminstone 500 personer i publiken vid utomhusevenemang, kommer årets tidsprogram se lite annorlunda ut än vanligt. Nations Cup – laghoppningen mellan länder, kommer inte att finnas med på programmet.

Att OS ligger nära i tid påverkar också, till exempel har den internationella dressyren utgått sedan tidigare.

SVT sänder de internationella hoppklasserna Falsterbo Derby och Falsterbo Grand Prix 17-18 juli. Tävlingsledningen tror på starka startfält, däribland svenske publikfavoriten Peder Fredricson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.