Stephanie Holmén och Flip's Little Sparrow lyckades inte ta poäng. Foto: Bildbyrån

Inga svenska världscuppoäng i Amsterdam

Uppdaterad
Publicerad

Det var inte Sveriges dag i världscuphoppningen i Amsterdam. Varken Stephanie Holmén eller Henrik von Eckermann tog sig till omhoppning och det blev inga poäng för någon av dem.

Två svenskar kom till start i helgens världscuphoppning.

Stephanie Holmén och Flip's Little Sparrow, som på lördagen placerade sig som elva i Grand Prix-hoppningen, fick det inte att stämma helt. Tre bommar ner gav tolv fel och ekipaget slutade på plats 30.

– Det är såklart jättetråkigt att komma ut med tolv fel. Jag tyckte egentligen hon hoppade jättebra, kanske att hon hade lite mjölksyra från Grand Prix:en igår, säger Holmén till SVT Sport.

– Nästa gång kanske jag bara rider världscupen, man får känna lite från tävling till tävling. Jag är ändå glad att jag red igår, hon var jättefin.

Henrik von Eckermanns Fancy Me var spänd och rev två hinder tidigt i banan. Von Eckermann valde då att inte hoppa klart och ekipaget hamnade i absoluta botten av resultatlistan.

I stället blev det dubbelt holländskt i topp genom Marc Houtzager och Harrie Smolders.

Peder Fredricson ligger bäst till av svenskarna på en 22:a plats med 28 poäng. 18 ryttare tar sig till finalen som rids i Las Vegas i april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.