Douglas Lindelöw på Casquo Blue Foto: Bildbyrån

Inga svenska världscuppoäng i Bordeaux

Uppdaterad
Publicerad

Det blev inga svenska världscuppoäng i Bordeaux ikväll. Douglas Lindelöw med ett nedslag blev bästa svenska ryttare på 22:a plats med Casquo Blue.

Lindelöw rev hinder nummer elva i grundomgången men var ändå nöjd med 10-åriga valacken Casquo Blue.

– Han levererade ett bra varv och visade att han hör hemma på den här nivån och jag får ta på mig nedslaget själv. Jag kom inte riktigt fram till räcket, det blev längre än jag trodde, säger Douglas Lindelöw till SVT Sport.

Ridsport

Peder Fredricson som inte ridit i världscupen sedan Veronatävlingen i november rev hinder elva, samma som Lindelöw. Världsfemman hade sedan ytterligare ett nedslag med Christian K som gör sin första tävling för året i Bordeaux. Resultatet gav en 25:e plats totalt.

– Resultatet var ju inte vad vi hoppats på men jag tycker Christian hoppade väldigt bra. Det här är första tävlingen för honom på lite drygt två månader, det var en ganska lång bana så han kände nog av hoppningen lite på slutet. Förhoppningsvis så har han kommit i bra form till Göteborg som är om två veckor, säger Peder Fredricson till SVT Sport.

Henrik von Eckermann och Fancy Me var tredje svenska ekipaget i Bordeaux ikväll. Von Eckermann gick ut näst sist och inledde starkt men två nedslag under den sista linjen resulterade i en 28:e plats.

Guerdat ökade på poängen

Världsettan Steve Guerdat toppade redan innan dagens tävling den västeuropeiska ligan. Ikväll drygade den regerande mästaren ut sin ledning i totalen efter säsongens andra världscupseger tillsammans med Victorio des Frotards.

Nio ekipage gjorde upp i omhoppningen som blev oerhört spännande men Guerdat vann tillslut, 0,77 sekunder, före Daniel Deusser och Niels Bruynseels tog tredjeplatsen.

Om två veckor avgörs den sista världscupdeltävlingen i Göteborg under Gothenburg Horse Show.  SVT direktsänder från evenemanget där även världscupen i dressyr finns med på programmet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ridsport

Mer i ämnet