Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Ingen svensk pallplats i VC-premiären: ”Det är störande”

Uppdaterad
Publicerad

När världscuppremiären i hästhoppning avgjordes i Oslo var det inget svenskt ekipage som tog sig vidare till omhoppnig. Henrik von Eckermann och hästen Hollywood hade ett nedslag.

– För tillfället är man bara irriterad när man inte är med i omhoppnignen. Det är störande, säger von Eckermann till SVT Sport.

Missen kom i slutet av banan och ekipaget slutade på en 16:e plats, vilket precis räckte till en (1) världscuppoäng.  

Efteråt var världsmästaren Henrik von Eckermann självkritisk, och menade att han borde ha anpassat sig mer efter hästen Hollywoods dagsform.  

– Det är det bästa han har hoppat nånsin, det kändes jättebra när jag gick banan. Men så tog jag ett beslut att gå på sex galoppsprång istället för sju ned till plankan. Såhär i efterhand hade det varit bättre om jag gått på sju.

– För jag vet att han tappar lite kraft på slutet och hoppar mer framåt. Men så tog jag inte riktigt tillvara på det, säger han i SVT:s sändning. 

Fredricson red snabbt – men rev också 

Bäste svensk blev Jens Fredricson med hästen Markan Cosmopolit på en 13:e plats. Fredricson hade också ett nedslag men en snabbare tid än von Eckermann.  

– Det stämde bra fram till kombinationen, jag hade bestämt mig för fem språng men sex hade nog varit bättre såhär i backspegeln. För han var ganska het och rätt pigg i dag, säger han. 

Tävlingen var säsongens första inomhus.

Omställningen att rida inomhus igen, hur var den för er?  

– Inte så farligt faktiskt. Han blir lite uppspelt, det är lite mer ljud inomhus, så på det sättet kan man tänka sig att det kanske påverkade. Han måste göra några fler tävlingar, det märktes att han var på tårna, säger Jens Fredricson.  

Vann tävlingen gjorde Bryan Balsiger från Schweiz med hästen Dubai du Bois Pinchet.

>> Se mer från VC-hoppningen i Oslo på SVT Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.