Irma Karlsson är klar för världscupfinalen i GÖteborg efter kvällens sjundeplats i Bordeaux. Foto: Bildbyrån/Arkiv

Irma Karlsson klar för världscupfinalen

Uppdaterad
Publicerad

Irma Karlsson tog chansen i Bordeaux. Hennes sjundeplats gav henne tio nya världscuppoäng. Därmed är hon klar för världscupfinalen i Göteborg i april.

I kväll var det dags för den sista deltävlingen i världscupen i hoppning och en sista chans att kvala in till världscupfinalen i Göteborg i april. Irma Karlsson hade inför tävlingen 38 poäng mot de 40 som brukar krävas för att kvala in.

Irma och hästen Ida van de Bisschop var först ut i kvällens tävlingen. Efter fyra fel och en rivning var det oklart om det skulle bli några nya poäng för svenskan.

Men insatsen växte i sken av de andra ekipagen. Till slut blev det en sjundeplats och tio nya världscuppoäng för Karlsson. Därmed är hon klar för världscupfinalen i Göteborg i april, tillsammans med Henrik von Eckermann, som slutade åtta i kväll, och Peder Fredricson.

– Det känns väldigt bra. Ida har hoppat helt fantastiskt hela säsongen. I dag var jag egentligen missnöjd när jag kom ut ur banan, jag tyckte inte min ridning var så bra som jag ville ha den. Men hon är verkligen en superfin häst och jag är jätteglad att få ha henne, säger Karlsson till SVT Sport.

Det tredje svenska ekipaget i Bordeaux, Stephanie Holmén och Flip's Little Sparrow, slutade på en 23:e-plats efter åtta fel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.