Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Jens Fredricsons felfria ritt i omhoppningen. Foto: Pontus Lundahl/TT

Jens bäste broder Fredricson i hoppremiären i Oslo

Uppdaterad
Publicerad

Jens Fredricson var bäste svensk i världscuppremiären i hoppning i Oslo. Han var knappt före brodern Peder efter att de slutat sexa och sjua.

Segern gick till irländaren Richard Howley som vann på Consulent de Prelet Z som hade 34,55 i omhoppningen och var tre tiondelar före fransmannen Simon Delestre på Dexter Fontenis Z.

– Det var så häftigt och jag svävar bland molnen efter det här resultatet. Min häst var så fantastisk. För första gången på lång tid är mina föräldrar här och följer mig och de förde med sig lite irländsk tur, säger Howley i SVT:s sändning.

Svenskarna var i och med omhoppningen med i segerstriden.

Återkomst till den stora scenen för Peder Fredricson

Jens Fredricson på Diarado's Rose Elith var sexa och slog brodern Peder på Hansson WL, som var sjua, med 14 hundradelar.

För Jens Fredricson saknades det 51 hundradelar till pallen.

För Peder Fredricson, som letar OS-häst, var det första stora tävlingen sedan den svåra nackskadan i somras.

– I förra veckan fick jag grönt ljus att sluta äta mediciner och restriktionerna är borta så att jag kan börja träna igen, jag har inga smärtor av olyckan nu. Däremot kommer jag att behöva träna upp min kropp igen, säger Fredricson.

Henrik von Eckermann var elva på Dzara Dorchival.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.