Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Jens Fredricson missade medalj – rev samma hinder två gånger

Uppdaterad
Publicerad

Jens Fredricson var länge i ledning på EM.

Men sista dagen var det ett plank som ställde till det.

En rivning i varje runda innebar att svensken missade medalj.

– Jag hade gärna haft en medalj, men då får man rida bättre, säger Fredricson till SVT Sport.

Felfri genom hela lagtävlingen och Jens Fredricson var i ledning inför den sista dagen på EM, där den individuella klassen skulle avgöras.

Då var det ett plank som ställde till det för svensken. I första rundan för dagen föll en bom, och de fyra felen innebar att han inte längre hade guldet i egna händer. I stället var schweizaren Steve Guerdat i ledning.

Och samma plank skulle ställa till det ytterligare. Det var nämligen där det kom ett nedslag för Fredricson även i den avgörande hoppningen, som gav honom fyra fel. Totalt fick han 8,00 vilket gav en femteplats.

”Den där plankan...”

– Jag har inte känt efter, men jag red iväg lite mycket på vattnet i första rundan och jag var lite darrig. Andra rundan är bra, men vi hade haft den där plankan och han visste nog inte hur han skulle hoppa den. Han kollade lite på den, säger Fredricson efter finalen.

KLIPP: Här river Fredricson ner plankan i första rundan

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån/SVT

Guerdat höll ihop det och var felfri även i den sista ritten. Han säkrade därmed EM-guldet, tillsammans med Dynamix De Belheme, utan att riva ett enda hinder. Silvret tar Philipp Weishaupt med Zineday och bronset går till Julien Epaillard med Dubai du Cedre.

– Vilken dag, vilken häst. Jag är så stolt över att kunna visa för alla hur bra hon är. Hon är väldigt speciell och det visade hon idag, säger Guerdat.

Nästa svensk blev Henrik von Eckermann med mästerskapsdebuterande Iliana på sjätteplats. Rolf-Göran Bengtsson och Zuccero slutade på elfteplats.

SE ÄVEN: Steve Guerdats guldritt

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.