Kittel i slagläge: ”Kan spänna bågen på lördag”

Uppdaterad
Publicerad

Det var blott deras andra tävling tillsammans.

Då stod Patrik Kittel och Zepter för en insats som lovar mer inför lördagens avslutning.

– Küren är lite mer min egna grej och jag kan lägga upp det lite som jag vill och då kan jag verkligen rida fram hans verkliga styrkor, säger Kittel till SVT Sport.

Patrik Kittel och Zepter hade bara gjort en tävling tillsammans inför världscupfinalen i Leipzig. Väl där slog de till med ett personligt rekord under den första tävlingsdagens Grand Prix.

– Jag måste säga för att vara andra tävlingen med Zepter så var han verkligen, verkligen duktig, man ser litegrann att domarna är lite osäkra eftersom de inte dömt honom och det blir lite ojämna bedömningar, men (Carina) Cassöe Krüth är rankad femma i världen och hon har bara någon hundradel mer. För ett så ungt ekipage som vi faktiskt är så är det verkligen över förväntan, säger Patrik Kittel till SVT Sport.

När alla 17 ekipage hade ridit färdigt hittade vi Kittel och Zepter på en sjundeplats i resultatlistan. Imponerande med tanke på det stjärnspäckade startfältet.

– De fick verkligen en fin start tillsammans, det var jättekul att se dem, säger SVT:s expert Gunilla Byström.

På lördag kväll fortsätter det med kür, det fria programmet. Något som Kittel tror kommer att passa både honom och Zepter bättre.

– På lördag tror jag att jag kan rida på lite mer, küren är lite mer min egna grej och jag kan lägga upp det lite som jag vill och då kan jag verkligen rida fram hans verkliga styrkor, piaffpassager och övergångar som han är riktigt, riktigt bra på. Jag kan spänna bågen på lördag och verkligen rida på då, säger Kittel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.