Klart: Henrik von Eckermann startar finalen

Uppdaterad
Publicerad

Henrik von Eckermann, Peder Fredricson och Malin Baryard-Johnsson är alla tre kvalade till söndagens individuella final.

Nu står det klart att Henrik von Eckermann, som ligger bäst till på en niondeplats, och Peder Fredricson, på tiondeplats, startar.

Efter problem med vattenhindret i laghoppningarna flaggade von Eckermann för att han kanske skulle avstå finalen – men nu är det klart att han kommer till start.

– Jag rider i morgon, säger han till SVT Sport.

I laghoppningen i fredags fanns inget vatten med och ekipaget var felfria. Vattnet kommer tillbaka i finalen, men Henrik von Eckermann väljer alltså ändå att starta.

– Hästen känns otroligt fräsch idag, det var första stenen. Hon känns i fantastisk form.

”Chans att klara vattnet”

Något annat som var avgörande var ett snack med banbyggaren om just vattengraven.

– Jag måste fortfarande hoppa över men det finns alltid en lite lättare anridning och en svårare. Det är svårare från en lång anridning, i morgon blir det en distans till vattengraven. Det är lite lättare när det är ett hinder innan. Då tror jag att jag har en chans att klara det där vattnet, säger Henrik von Eckermann.

– Även fast det är två nedslag till medaljerna så hoppas jag få till två nollor, och då vet man aldrig vart som händer.

Peder Fredricson kommer också att starta.

– Han kändes fräsch och fin så vi hoppar finalen i morgon, säger han till SVT Sport.

Hur ser du på eventuella medaljchanser?

– Det är inget att spekulera i nu. Vi försöker fokusera på prestationen och få jobbet gjort så ser vi hur långt det räcker, säger Peder Fredricson till SVT Sport.

Malin Baryard-Johnsson väljer dock att avstå final.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.