Penelope Leprevost. Foto: Bildbyrån.

Leprevost sätter Frankrike i guldsits

Uppdaterad
Publicerad

Snabbast igår. Idag var Penelope Leprevost felfri igen, och gör upp om det individuella guldet i hoppningen. Tack vare hästen Flora de Mariposas fina hoppning gick dessutom Frankrike om hemmanationen Tyskland i nationshoppningen.

– Det var drömhoppning för mig idag. Fantastiskt för oss, säger Leprevost om ekipaget.

Tyskland visade igår på fenomenalt jämn och fin hoppning. Endast Daniel Deusser fick ett nedslag. Men idag gick det sämre. Både Meredith Michaels-Beerbaum och Christian Ahlmann fick varsitt nedslag, och knuffades ner från förstaplatsen av Frankrike, och från andraplatsen av Nederländerna.

EM Aachen

– Jag tog fel beslut vid rivningen, hästen gjorde sitt bästa men, det var inte min dag. Är såklart arg på mig själv, säger en besviken Michaels-Beerbaum till SVT Sport.

I det franska lägret var stämningen desto högre, med tre felfria ekipage. Men det är jämnt – det skiljer mindre än tre fel mellan första- och tredjeplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM Aachen

Mer i ämnet