Mathilda Karlsson, som tidigare tävlade för Sverige, tappar sin OS-plats Foto: Bildbyrån

Mathilda Karlsson om tappad OS-plats: ”Oerhört besviken”

Uppdaterad
Publicerad

I går kom beskedet att hoppryttaren Mathilda Karlsson blir av med sin OS-plats.

Ett besked som inte tagits emot bra av henne.

– Jag är oerhört besviken, nästan chockad, säger hon till Dagens Nyheter.

I ett par månader har hoppryttaren Mathilda Karlsson trott att hon var OS-klar.

Men sedan Internationella ridsportförbundet (FEI) tagit bort rankningspoäng från en tävling i Frankrike är svenskan, som tävlar för födelselandet Sri Lanka, inte längre bland de två bästa på rankningen som får OS-platser.

– Jag är oerhört besviken, ja nästan chockad. Jag har inte gjort något fel – det vill jag verkligen betona – utan jag drabbas av FEI:s misstag, säger Mathilda Karlsson till Dagens Nyheter.

FEI erkänner att de gjort fel när de först tillät ryttarna få rankningspoäng från tävlingen i Villeneuve-Loubet, trots att startfältet var litet.

– I alla officiella dokument som jag har står det att tävlingen är godkänd, och att allt är inlämnat inom godkänd tid. Hade jag haft någon misstanke om att det var några problem hade jag andra tävlingar som jag i stället kunde ha åkt till, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.