Foto: Bildbyrån

Nations cup-finalen i Barcelona ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Nations Cup-finalen i Barcelona ställs in.

Det internationella ridsportförbundet och arrangören har undersökt olika möjligheter att kunna genomföra tävlingen utan att lyckas.

Samtliga omgångar i Nations League var sedan tidigare inställda och siktet var istället inställt på att enbart genomföra finalen i Barcelona i oktober.

Sverige ingår i division 1 i Europa och skulle således vara direktkvalificerat för finalen. Men på grund av det rådande coronaläget i landet kommer ingen final att arrangeras.

”Vi har undersökt varje möjligt scenario, däribland ett arrangemang utan publik, men kombinationen av situationen i Katalonien och de reserestriktioner som fortfarande råder, innebär att finalen dessvärre inte kan genomföras i Barcelona. Riskerna är helt enkelt för stora”, säger FEI-ordföranden Ingmar De Vos i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.