Nya hoppstjärnan lär för livet på Fredricsons hästgård

Uppdaterad
Publicerad

Stephanie Holmén har länge varit en av svensk ridsports största talanger. Nu har hon fått sitt internationella genombrott, via en skrällseger i världscuphoppningen i Zürich.

– Det är självklart en dröm som har gått i uppfyllelse, säger hon till SVT Sport.

Nu är hon tillbaka i vardagen på jobbet hos Lisen och Peder Fredricson på Grevlundagården. 

Sedan fyra år tillbaka har hon ansvar för 15 av gårdens 35 tävlingshästar.

– Det är mitt jobb att se till att dom utvecklas på bästa sätt och att de är redo att visas för kunder om det blir aktuellt, säger Steffi till SVT Sport

Handplockades till drömjobbet

När Lisen Bratt Fredricson slutade att tävla för att få mer tid att driva gården behövdes ytterligare en ryttare. Att det blev just Stephanie Holmén var ingen tillfällighet.

– Hon har en otrolig talang för ridning. Jobbar hårt och är noggrann. Skyller aldrig på hästarna utan letar lösningar i sitt arbete, säger Lisen Bratt Fredricson till SVT Sport.

Är du rädd att hon försvinner från er gård nu när hon slagit igenom på detta sättet?

– Jag vet att hon får förfrågningar hela tiden, vilket inte är konstigt eftersom hon är så duktig. Det är upp till oss att se till att hon har bra arbetsvillkor och känner att hon kan utvecklas. Målet är att hon ska kunna matchas för att ha hästar på rätt nivå hela tiden.

Vann världscup på Fredricsons häst

Flip's Little Sparrow  som vann världscupen tillsammans med Stehanie är ju också en häst som hon tagit över från sin chef, och som inte är till salu.

– Sedan jag fick henne har min karriär gått spikrakt uppåt. Det jag lär mig här på gården kommer jag att bära med mig för resten av livet, säger Holmén till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.