Foto: TT

Dyra missar för Kittel i världscupfinalen

Uppdaterad
Publicerad

Patrik Kittel med hästen Zepter kunde ha slagit sig in i toppen under avgörandet av världscupfinalen i dressyr i Leipzig.

Där inledde ekipaget starkt i küren – men några missar i galoppen blev kostsamma.

– Vi ska bli ännu bättre. Man lär sig hela tiden, säger Kittel i SVT:s sändning.

I küren, dressyrens fria program, hoppades 45-åringen kunna lyfta styrkorna hos Blue Hors Zepter och slå sig in i topp fem. Då hade duon redan kammat hem en sjundeplats i torsdagens korta grand prix-program.

Och starten blev urstark. Men i galoppen kom några kostsamma misstag och till sist landade ekipaget på 76,725 procent.

– Jag ville toppa lite idag och det hade jag inte behövt. Jag hade lite missar i galoppen och det drar såklart ner massor. Hade jag velat vara bland de fem bästa hade jag behövt rida felfritt och det gjorde jag inte, säger Kittel som sltuade på en åttondeplats med 76,725 procent.

Vann gjorde Jessica von Bredow-Werndl inför hemmapubliken i Tyskland med procenten 90,836. Cathrine Dufour, Danmark, kom tvåa och Isabell Werth, Tyskland, kom trea.

– Det var väldigt emotionell. Känslan är otrolig, jag har svårt att hitta orden, säger en känslosam von Bredow-Werndl som hyllar sin häst TSF Dalera BB.

– När jag avslutade så var hon otrolig, som vanligt, i dag var det väldigt speciellt. Atmostfären var faktiskt ganska svår, men hon var väldigt fokuserad, säger von Bredow-Werndl till SVT.

Höjdpunkter från världscupen i ridsport!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.