Foto: Bildbyrån

Peder Fredricson efter medaljregnet: ”Målet är att ta ett kliv till”

Uppdaterad
Publicerad

OS-silver och OS-guld i Tokyo. EM-brons i Riesenbeck.

Sensommaren har varit en enda lång medaljsuccé för Peder Fredricson som nu också klättrar till en andraplats på världsrankingen.

– Det känns jättebra, skönt att det går åt rätt håll. Målet är att ta ett kliv till, säger Peder Fredricson till SVT Sport. 

Det internationella ridsportsförbundet FEI:s senaste världsranking toppas av tysken Daniel Deusser. Bakom honom har Peder Fredricson tagit ett jättehopp från 17:e till andra plats. En så bra notering har han inte haft sedan 2019.

– Det är klart att man tänker en del på det. Speciellt när man är så nära toppen som jag är nu, säger han från bilen på väg hem från EM-hoppningen i Tyskland.

Där ett misstag i den avgörande finalrundan grusade guldchanserna för ekipaget Fredricson och Catch Me Not S.

– Direkt efteråt är man lite besviken. Man vill alltid vara felfri. Men med lite distans så är jag glad över att det blev en medalj.

Nu är ett av delmålen att toppa världsrankingen inom kort. Helgens EM-tävlingar räknas inte in den senaste rankingen och bådar således gott inför nästa månad.

– Jag skulle tro att det krävs en eller två riktigt bra månader till med bra resultat, samtidigt som mina konkurrenter där uppe i toppen kanske tappar något.

På torsdag fortsätter säsongen för Fredricson med Global Champions Tour i Rom.

I dokumentären Nr1 – med sikte mot världstoppen delar Peder Fredricson enunik inblick i vad som krävs för att bli bäst i världen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.