Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Peder Fredricson och hans häst river på sista hindret. Foto: SVT/Bildbyrån

Peder Fredricson gick mot segern i Leipzig – rev sista hindret

Uppdaterad
Publicerad

Peder Fredricson och hästen Vroom de la Pomme Z var felfria och hade bäst tid i omhoppningen under världscupen i Leipzig.

Då rev ekipaget sista hindret och slutade åtta.

– Nej, vad synd, utbrast SVT Sports expert Lotta Björe.

Se när Peder Fredricson river på sista hindret i spelaren ovan.

Det blev en fin svensk eftermiddag i världscuphoppningen i Leipzig – trots ett snöpligt slut.

Både Rolf-Göran Bengtsson med Zuccero HV och Peder Fredricson med Vroom de la Pomme Z stod för felfria grundomgångar och tog sig till omhoppning.

– Han är ett geni. Internationella comebacken ser strålande ut, kommenterade SVT Sports expert Lotta Björe om Rolf-Göran Bengtsson och Zuccero HV:s insats.

Rev sista hindret

Bengtsson var återigen felfri i omhoppningen men tiden räckte inte till en pallplats och ekipaget slutade sexa. Hoppet låg i Peder Fredricsons händer och det såg ut att bli en svensksuccé. 51-åringen hade förstaplatsen inom räckhåll men rev då det sista hindret och slutade åtta.

– Nej, vad synd. Det är bara att lyfta på hatten. Han har verkligen kommit tillbaka till gamla takter. Det där gav gåshud, kommenterade SVT Sports expert Lotta Björe.

Jonna Ekberg rev det sista hindret i grundomgången och tog sig inte vidare till omhoppningen. Vann gjorde irländaren Daniel Coyle och stoet Legacy.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.