Peder Fredricson stannade till på jakt efter en ny häst på vägen till Barcelona. Foto: TT Nyhetsbyrån

Peder Fredricson på jakt efter ny häst

Uppdaterad
Publicerad

Peder Fredricson stannade till lite varstans i Belgien på vägen ned till världsfinalen i Barcelona. Förhoppningen? Leta rätt på en ny, blivande topphäst.

– Det går bra. Jag har hittat några intressanta hästar som jag provar nu och så får vi se var det landar, säger han.

Det var i Belgien han hittade All In – som han tagit EM-guld och OS-silver på – för några år sedan och det är där han hoppas kunna göra nya fynd.

– Jag har varit en vända i Belgien tidigare i höst och provat ett gäng. Det gav ingenting. Nu ska jag prova ett nytt gäng och man får hoppas att det är någon man verkligen tror på, säger han till TT.

– I förra veckan var det unghäst-VM i Belgien och de bästa hästarna är samlade här. Det är några av de hästarna jag tittar på just nu, fortsätter Fredricson.

Barcelona nästa stopp – siktet inställt på Paris

Peder Fredricson leder det svenska laget i världsfinalen i Barcelona. Men siktet är främst inställt på en annan final – den i den individuella världscupen i Paris i april nästa år.

– Barcelona har inte varit det stora målet för någon av oss eftersom vi hade EM på hemmaplan. Vi ska göra så gott vi kan. Det är svårt att ha någon konkret målbild, men vi ska kämpa på, säger Fredricson.

Finalen inleds på torsdag

I laget ingår även Douglas Lindelöw (på Zacramento), Henrik von Eckermann (Mary Lou eller Chacanno), Rolf-Göran Bengtsson (Spring Dark) och Evelina Tovek (Castello).

Den penningstinna världsfinalen i Nations Cup inleds på torsdagen. Sverige måste vara bland de åtta bästa lagen för att nå den avgörande finalomgången på lördag.

Förbundskaptenen Henrik Ankarcrona tar ut de fyra ryttare som rider den första omgången senare under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.