Kittel trea efter personbästa: ”Helt mållös”

Uppdaterad
Publicerad

Patrik Kittel och Delaunay slog till i Friends Arena. Bland världens bästa ryttare blev ekipaget trea – och satte personbästa med två procent.

– Ojdå, det hade jag ingen aning om, säger Kittel till SVT Sport.

I Top Ten, där tio av världens bästa ekipage, kom till start, gick Patrik Kittel ut först. Han fick till en riktig fullträff med Delaunay vilket ledde till 77,652 – något som är personbästa med två procent.

– Ojdå, det hade jag ingen aning om. Det kändes fantastiskt idag, den gjorde en otroligt bra runda, säger Patrik Kittel till SVT Sport.

– Han var verkligen med mig från första till sista steget. Som ryttare kan man inte begära mer. Det är fantastiskt när man ser vilken otrolig konkurrens det är. Jag är helt mållös.

Se Kittels ritt igen:

”Väldigt imponerad”

Vann gjorde Isabell Werth på Weihegold på 82,783.

– Jag är jätteglad. Hon var väldigt fräsch och motiverad. Jag är väldigt imponerad över tävlingen. Jag har känslan att de är motiverade att ta tävlingen ännu längre. Det är väldigt bra för dressyren, säger Werth till SVT Sport.

Se vinnarritten igen:

Tillbaka framför hemmapubliken

Tinne Vilhelmson Silfvén slutade åtta, det efter att Don Auriello för första gången sedan 2014 visade upp sig på tävlingarna.

– Jag är ödmjuk över att han är här. Det gör min dag att kunna visa upp honom igen, säger Vilhelmson Silfvén.

Therese Nilshagen och Dante Weltino slutade femma, efter några missar, på 76,543 procent.  Juliette Ramel slutade tia med 71,522 procent.

I morgon väntar finalen, som avgörs med kür.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.