Jens Fredricson och Markan Cosmopolit. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Nya VC-poäng till Jens Fredricson: ”Suveränt gjort”

Uppdaterad
Publicerad

Det lyser självförtroende om Jens Fredricson just nu. Efter succé i vc-debuten med Markan Cosmopolit för några helger sedan levererade ekipaget återigen – nu blev det en femteplats och svensken ligger tvåa i totalen i världscupen.

– Peder ligger etta på världsrankingen och jag ligger tvåa i världscupen, så det känns bra för bröderna Fredrison, säger Jens Fredricson till SVT Sport.

Jens Fredricson, som är tillbaka på tävlingar bland världseliten efter att ha fått fram nya topphästar, tog världscuppoäng i premiären i Oslo då ekipaget var trea i oktober. Nu blev det återigen en felfri runda med Markan Cosmopolit och ekipaget säkrade därmed en plats i omhoppningen.

Brodern och världsettan Peder Fredricson lyckades dock inte lika bra. Christian K fick med sig två bommar och en omhoppning och världscuppoäng var bara att glömma.

Till omhoppning gick 13 ekipage och Jens Fredricson gjorde vad han kunde men lyckades inte utmana om de allra snabbaste tiderna.

– Hästen hoppade fantastiskt men sedan valde jag att inte stå på så mycket. Jag kan inte rida så mycket fortare med säkerhet. Jag är väldigt nöjd med resultatet, säger han.

Det blev dock händelserikt i omhoppningen där två ekipage trillade av. Först föll Emily Moffitt av, därefter åkte Carlos Enrique Lopez Lizarazo i backen efter ett missförstånd mellan honom och hans häst.

Bommar föll

När övriga ryttare tvingades satsa på snabba tider föll någon bom hit och dit och Jens Fredricsons dubbelnolla landade i en femteplats.

– Suveränt gjort. När Jens har bestämt sig för något blir det nästan alltid så, säger SVT Sports expert Lotta Björe.

Svensken har nu 27 poäng efter tre tävlingar och ligger tvåa i totalen.

– Det känns såklart väldigt kul men det är tidigt på säsongen ännu. Peder ligger etta på världsrankingen och jag ligger tvåa i världscupen, så det känns bra för bröderna Fredrison, säger Jens Fredricson.

Att han nu fick slå lillebror Peder Fredricson var däremot inte viktigt.

– Det hade varit ännu roligare om han vann.

Fransmannen Simon Delestre tog hand om förstaplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.