Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Ryttarstjärnans häst allergisk mot gräs: ”Det är skit”

Uppdaterad
Publicerad

Ryttarstjärnan Rolf-Göran Bengtssons häst Zuccero fick ett allergiskt anfall i juni och Bengtsson fick stryka hästen från flera tävlingar.

Nu har han fått reda på orsaken bakom anfallen: Zuccero är allergisk mot gräspollen.

– Det är klart, för en häst är det väldigt olyckligt att ha det, säger Rolf-Göran Bentsson till SVT Sport.

I juni i år fick hästen Zuccero en allergisk reaktion och Rolf-Göran Bengtsson tvingades lämna återbud till GCT i Stockholm. Då berättade Bengtsson för SVT Sport att orsaken bakom utslagen var oklar, men gissade att det kanske handlade om värmen eller damm. Nu står det klart att hästen i själva verket är allergisk mot gräspollen.

–Det är klart, för en häst är det väldigt olyckligt att ha det. För han kan inte äta någonting annat än det, säger Rolf-Göran Bengtsson till SVT Sport.

– Det är klart att det är skit, en dum kombination för en häst, säger han till TT.

Zuccero reagerar bättre på torkat gräs så hästen matas med hö men kommer behöva genomgå en vaccination för att immunförsvaret ska klara av pollensäsongen. Bengtsson berättar att vaccinationen förmodligen kommer ske i vinter. I nuläget mår Zuccero ganska bra.

–Just nu är han fint i form, han har inga allergiska reaktioner här så det känns fint på det sättet, säger Rolf-Göran Bengtsson.

Så det är något ni måste hålla koll på nu när ni tävlar på ett nytt ställe?

– Jo, vi försöker på alla sätt hålla honom undan. Att till exempel inte gå ut och beta med honom där han har näsan i friskt grönt gräs, utan han äter sitt hö och vi försöker analysera det så mycket som möjligt så att det sorterna som han inte reagera på och hoppas på det bästa egentligen, säger Bengtsson.

Rolf-Göran Bentsson hoppar på Falsterbo Horse Show som SVT sänder. Tävlingen pågår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.