Baryard Johnsson: ”Vi ska kunna ta medalj”

Uppdaterad
Publicerad

Malin Baryard Johnsson blickar med spänning fram mot ryttar-VM i Tryon, USA.

– Det är de stora mästerskapen som räknas, säger hon till SVT.

11 september är det dags för ryttar-VM i Tryon, USA, och i dag presenterades den svenska truppen.

Sverige ställer upp i fem grenar, däribland hoppning där Malin Baryard Johnsson är en av tävlarna – 20 år efter sin VM-debut i Rom.

– Det är de stora mästerskapen som räknas. Det är de som hamnar i historieböckerna, det är medaljerna därifrån som hänger på väggen därhemma. Det här laget ska absolut kunna ta medalj. Konkurrensen är hård, men vi kan inte lägga målet lägre än så, säger hon till SVT och fortsätter:

– Vi är ett väldigt bra gäng. Jag tror absolut vi har goda chanser, eftersom vi har väldigt mycket rutin bland ryttarna och fantastiskt fina hästar.

Hyllar hästen

Baryard menar att hennes nya häst, H&M Indiana, är den förmodligen bästa hon haft.

– Hon har en förmåga som ingen av de andra haft. Hon hoppar ett stort hinder lättare än de. I ett mästerskap finns nya hinder och miljöer. Många hästar svajar mentalt på vägen, precis som atleter, men jag tror att hon är lagom galen för att fixa ett helt mästerskap.

Utöver Baryard Johnsson är Peder Fredricson, Henrik von Eckermann och debutanten Fredrik Jönsson uttagna.

Tio debutanter – här är hela truppen till ridsport-VM

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.