Peder Fredricon på All In. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Seger för Peder Fredricson i Rotterdam

Uppdaterad
Publicerad

Peder Fredricson och stjärnhästen All In visar fin OS-form. De inledde de femstjärniga tävlingarna i Rotterdam med att vinna en 1,55-hoppning.

49-årige Fredricson var nästan två sekunder snabbare än den franska tvåan Penelope Leprevost. Trea kom italienaren Piergiorgio Bucci.

Även Douglas Lindelöw på Casquo Blue och Angelie von Essen på Cochella placerade sig i Rotterdam. De slutade åtta respektive tia.

Imorgon fredag är det nationshoppning och då jagar det svenska laget seger. I laget rider förutom de redan nämnda även Rolf-Göran Bengtsson.

För Fredricson och Bengtsson är tävlingarna i Rotterdam också ett sätt att hitta formen inför OS i Tokyo. De är en del av hopplaget där även Malin Baryard-Johnsson och Henrik von Eckermann återfinns.

ARKIV: Svensk succé – Peder Fredricson vinnare (20 juni 2021)

Fakta: Peder Fredricson

Född: 30 januari 1972

Bor: Vitaby

Klubb: Österlens Ridklubb

Aktuell OS-häst: All In, men fler hästar är aktuella

Främsta OS-meriter: Silver individuellt 2016, silver lag 2004. Debuterade i OS som fälttävlansryttare 1992. Gör sitt fjärde OS.

Övrigt: VM-silver lag 2018, EM-guld individuellt 2017, EM-silver lag 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.