Segersugen von Eckermann siktar på seger på Friends

Uppdaterad
Publicerad

Sweden International Horse Show är i gång.

Guldlaget från OS i Tokyo är på plats och SVT Sport sänder totalt 16 timmar med start fredag.

Världstrean Henrik von Eckermann är fortsatt segersugen efter förra veckans blytunga seger i GCT:s superfinal.

– Då var det en fantastisk kväll. Här är det ett riktigt starkt startfält men jag ska göra vad jag kan för att vinna klasserna, säger han till SVT Sport.

Han landar på svensk tävlingsmark efter att ha haft den starkaste tiden i sin karriär från OS i Tokyo fram till idag.

– Det har varit en otrolig tid, inte bara sportsligt utan också att vi har fått en son och byggt upp vår gård. En mycket speciell period i livet, säger Henrik von Eckermann till SVT Sport.

Det är hästen King Edward som var med och bärgade OS-guldet, GCT-delsegern i Samorin och också segern i Superfinalen i Prag.

Springsteen på plats

Denna veckan vilar stallets största stjärna och det är Glamour Girl och Calizi som är på plats i Stockholm.

– Med en topphäst som King Edward i stallet så flyter det med de andra också. De har också gjort toppresultat.

Startfältet han möter på Sweden International Horse Show håller absolut toppklass. Förutom svenska världsettan Peder Fredricson och guldkollegan Malin Baryard Johnsson är bland annat Jessica Springsteen, Scott Brash och Ben Maher på plats.

– Starka och snabba hästar. Som tur är har jag också det, säger den svenske världstrean, Henrik von Eckermann, med ett leende.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.