Mads Hendeliowitz på Jimmie Choo Seq. Foto: Bildbyrån

Starkt startfält på Göteborg Horse Show

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska dressyreliten kommer till Scandinavium och Göteborg Horse Show och ska försöka utmana världsstjärnor som Isabell Werth.

– Vi har stora förhoppningar om att alla svenska ryttare ska göra bra ifrån sig och slå personbästa, säger Bo Jenå, svensk förbundskapten i dressyr i ett pressmeddelande.

Patrik Kittel och Rose Mathisen från sommarens EM-lag kommer till start tillsammans med Paulinda Friberg, Malin Rinné, Mads Hendeliowitz, Charlotte Haid Bondergaard och Jeanna Högberg.

Men det blir tufft för svenskarna, som alltså ställs mot profiler som Isabell Werth, Jessica von Bredow-Werndl och danska stjärnskottet Cathrine Dufour.

– Det ska bli jättekul att rida i Göteborg. Min häst känns i fin form och det blir vår första start tillsammans sedan Rotterdam i somras. Det kommer bli som att gå ut på stan med sin bästa kompis. Det är en fantastiskt fin tävling som jag ser fram emot, säger Mads Hendeliowitz.

Det är första gången han tävlar i Scandinavium, och med sig har han hästen Jimmie Choo Seq.

– Ryttarna älskar att rida i Göteborg, de får ett enormt stöd från publiken och det är alltid en fantastisk stämning. Därtill är det ett arrangemang i världsklass och en bra start på säsongen, säger förbundskaptenen Bo Jenå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.