Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ella Filippa Velander startade VM med personligt rekord Foto: SVT

Ella Filippa Velander startade VM med personligt rekord: ”Pumpad med adrenalin – supernöjd”

Uppdaterad
Publicerad

Ella Filippa Velander är Sveriges enda deltagare individuellt på VM och med 7,575 poäng, sin högsta någonsin, fick hon en finfin inledning på VM.

– Så kul! Allt klaffade och jag höll min gameplan och gjorde allt som jag vill göra, säger hon till SVT Sport.

Med det obligatoriska individuella programmet var hon i hetluften direkt efter att hon avslutat första delen av lagtävlingen tillsammans med Team Svea. Och hon visste vad hon ville förbättra.

– Saxen fick jag inte till i förra runda med laget, just att vrida i tid. Så det var jag noga med nu. Och mitt upphopp kändes bra och eftersom det är det första domarna ser så sätter det ribban, så det var också bra, säger Ella Filippa Velander.

Med sig på banan, präglad av VM-atmosfär, hade hon linförare Ronja Persson och hästen Nero. Precis som voltigören blir också hästen bedömd.

– Han gjorde det perfekt. Vi har jobbat med lite nya grejer sedan förra tävlingen och idag gick han fint och jämnt och kul att domarna också såg det, säger Ella Filippa Velander.

På söndagen rider hon andra omgången och på måndagen den tredje och sista.

– Det känns superbra. Just att allt är på plats och fungerar så bra, att jag kan genomföra det som jag vill.

Hur sammanfattar du första dagen på VM i Herning?

– Fem av fem, skitbra!

Ella Filippa Velander slutade på 19:e plats av 35 startande i lördagens inledande omgång och fick samma placering på söndagen, då med poängen 7,293.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.