Stephanie Holmén har tagit flera placeringar i England, bland annat med Carma. Foto: Bildbyrån

Hopptalangens superhelg – bästa svensk i Grand Prix

Uppdaterad
Publicerad

Svenska hoppryttaren Stephanie Holmén levererar i Hickstead, England. På fredagen var hon bästa svensk i Grand Prix och nu ska framgångshelgen toppas med debut i Nations Cup.

– Det är att representera sitt land i det största man kan göra efter mästerskap, säger Stephanie Holmén till SVT Sport.

På söndag rids Nations Cup i Hickstead England. Redan nu har Stephanie Holmén, beridare hos Peder Fredricson, visat fin form och radat upp placeringarna.

Holmén var på torsdagen bästa svensk i en 1,50-hoppning med Carma . Ekipaget var sexa bland drygt 40 startande. På fredagen var hon återigen bästa svensk med sin sjundeplats i Grand Prix över 1,60-höjder på Flip's Little Sparrow.

Under lördagen var hon återigen sexa i 1,50 med Carma och dagen avslutades med en sjundeplats med Clarence över 1,45-höjder. En skön känsla för Holmén.

– Det känns väldigt, väldigt bra. Det är en väldigt speciell tävling med mycket historia och tradition. Sedan att hästarna gått så himla bra är jätteroligt, säger hon till SVT Sport.

– I går hoppade Sparven (Flip's Little Sparrow) jättefint i Grand Prix. Det känns som att hon verkligen trivs inne på banan här. Den passar henne.

Debuterar för Sverige

Att ha två till hästar vid sidan av topphästen Flip's Little Sparrow betyder mycket.

– Framgång föder framgång. När en häst går bra går du in med bra självförtroende med nästa. Det är bra när du har ett gäng och får in flytet.

Nu är Stephanie Holmén uttagen att representera Sverige i Nations Cup på söndag. Det blir debut för 27-åringen.

– Det känns jättespännande. Det betyder mycket, det är att representera sitt land i det största man kan göra näst efter mästerskap, säger hon.

”Skön och trygg känsla”

I partnern Flip's Little Sparrow har hon fått ett bra formsvar.

– Det är väldigt skönt att Sparven har hoppat så bra, man får en skön och trygg känsla inför i morgon. Det kommer vara en stor 160-bana, nu har vi hoppat ett par sådana men nu rider vi just under den svenska flaggan och då är det skönt att hon känns bra, säger Stephanie Holmén.

De andra uttagna ryttarna till Nations Cup-laget är Henrik von Eckermann/Cantinero, Jonna Ekberg/Univers de Vinnebus och Fredrik Jönsson/Cold Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.