Steve Guerdat Foto: Bildbyrån

Steve Guerdat skeptisk till OS

Uppdaterad
Publicerad

Stjärnryttaren Steve Guerdat är skeptisk till sommarens OS.

Världsettan i hoppning tycker inte att det känns bra att åka till Tokyo.

– Ska vi vara arroganta och strutta runt med en medalj medan folk sitter fast hemma med restriktioner att följa – bara för att vi ska kunna tävla? Det är komplicerat, säger schweizaren i en intervju med AFP.

Steve Guerdat, som tog OS-guld 2012, sitter hemma på gården i Schweiz och undrar om det är värt att åka till Tokyo-OS.

– En del av mig har absolut inget sug att åka eftersom ett OS utan publik inte är ett OS. Vi åker inte bara till OS för medaljerna utan för att visa upp oss själva och vår sport. Vad är meningen utan publik? Det finns ingen, säger han.

38-åringen funderar mycket kring eventuell vaccinförtur för idrottarna och japanernas tillvaro under mästerskapet och kallar det moraliskt komplicerat.

– Ibland känner jag mig skyldig för att jag fortsätter med min sport. Å andra sidan kan jag inte förändra något på egen hand... Det är svårt och något som hindrar mig från att sova gott under perioder, säger Guerdat till AFP.

Se hela intervjun med Guerdat i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.