Fredrik Jönsson hyllar Peder Fredricson. Foto: Bildbyrån

”Stort och starkt av honom att hålla ihop”

Uppdaterad
Publicerad

Peder Fredricson red hem ett EM-brons, några veckor efter att han tagit ett individuellt OS-silver och ett OS-guld i lag i Japan. Nu hyllas svensken.

– Det är en sann mästare, säger SVT Sports gästexpert Fredrik Jönsson.

Att Peder Fredricson tar hem ytterligare en medalj till samlingen imponerar på Fredrik Jönsson.

– Det är stort och starkt av honom att hålla ihop. Det är en sann mästare. Det är stort att se att en och samma ryttare, på olika hästar, kan ta så många medaljer och vara bäst när det gäller, säger han.

– Utan att vara expert på statistik så måste det vara en av de bästa mästerskapsryttarna i modern tid. Det är kul att få se.

Jönsson poängterar att det inte var den bekvämaste rundan han sett Fredricson göra, och det retliga nedslaget kom ju och stod i vägen för guldmedaljen.

– Han är lite besviken. Det ska man vara. Men han kommer att vara genuint nöjd om ett tag, säger Fredrik Jönsson.

”Därför han står på podiet”

Även förbundskaptenen Henrik Ankarcrona hyllar bronsmedaljören. 

– Det visar vilken otroligt stark ryttare han är, plockar medalj efter medalj. Kommer hem från ett OS där han gjort det otroligt bra och laddar om på kort tid och kommer hit och tar en medalj till, det är bara hatten av.

– Som jag sa innan, den som kommer hålla huvudet kallt kommer stå på pallen i slutändan. Så trillar en bom, ändå kan han hålla ihop det och fullfölja sin plan. Det är därför han står på podiet idag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.