Peder Fredricson vinnare i Swedish International Horse Show.

Superekipaget tog ny briljant seger

Uppdaterad
Publicerad

Peder Fredricson och All In gjorde det som blivit deras signum – hoppade snabbt, mjukt och felfritt. De hotades endast av Stephanie Holmén, som red Fredricsons förra topphäst Flip´s Little Sparrow.

– Man tar det aldrig en seger för givet för man vet hur det är med hästar, jättekul säger Peder Fredricson till SVT Sport.

Publikfavoriterna levererade en överlägsen seger, nästan tre sekunder före beridaren från egna gården, Stephanie Holmén.

– Jag trodde att jag skulle kunna vara snabbare och det blev perfekt. Snabbt och seger, men utan att tappa hoppningen inför imorgon. Men jag är så klart också väldigt glad för Steffis skull, säger Fredricson till SVT Sport.

För segern fick han en bil som grädde på moset.

Fredricson utökar också ledningen i kampen om ytterligare en bil, den som går till tävlingarnas totalt bästa ryttare.

”Jag älskar den här hästen så mycket”

Steffi Holmén, som jobbat hos Peder Fredricson i fyra år, gav alltså ytterligare ett styrkebesked tillsammans med Flip´s Little Sparrow.

Ekipaget har hittat en alldeles speciell kemi tillsammans på det halvår som de tävlat på den här nivån.

– Jag älskar den här hästen så mycket och jag tror hon känner det, säger Holmén till SVT Sport.

Tack vare att hon fick ta över topphästen har hennes karriär tagit fart på allvar.

– Det känns som att det är nu det börjar, som att man kan skörda det man kämpat för så länge. Det är bara att njuta, säger Steffi till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.