Svensk häst till ombesiktning inför körningen

Uppdaterad
Publicerad

Svenska körhästen Revolt godkändes inte vid veterinärbesiktningen inför tävlingen. Kusken Axel Olin får vänta till fredag morgon för att få klartecken inför start.

Samtliga körhästar besiktigades på torsdagsmorgonen inför körningen som inleds med dressyr på fredagen. Veterinärerna var inte helt nöjda med vad de såg av Axel Olins Revolt.

Olin fick visa upp honom en extra gång på för tävlingsveterinärerna, men inte heller då godkändes han. Revolt kommer i stället att få gå igenom en ny besiktning innan starten på tävlingen, som inleds med dressyrmomentet på fredag. Axel Olin har goda förhoppningar om att det ska gå bra och att han ska få klartecken för start.

– Han är kollad av vår veterinär och mår bra. Jag tror bara att han reagerade på underlaget och spände sig, säger Axel Olin till SVT Sport.

Dressyrhästarna besiktigades på asfaltsunderlag vilket inte är vanligt. Skulle Revolt inte gå igenom besiktningen får Olin istället ta in sin reservhäst.

Ytterligare en häst ska besiktigas om. Holländske Ijsbrand Chardons får också invänta klartecken för Senator.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.