Foto: Bildbyrån

Svenska ekipaget missar medaljuppgörelse

Uppdaterad
Publicerad

Louise Etzner Jakobsson kommer inte att starta küren i paradressyr på lördag. Detta på grund av att hennes häst Zernard skadat sig.

Etzner Jakobssons mästerskapshäst Zernard har fått fång, en inflammation, i framhovarna. Därför kommer ekipaget inte till start i lördagens kür.

– Jag tycker det är mycket tråkigt. Jag såg framemot att få rida küren. Men det viktigaste är Zernards välfärd, säger Louise Etzner Jakobsson till ridsportförbundets hemsida.

Zernard ska ha undersökts av veterinär och röntgats på klinik. Förbundskapten Agneta Aronsson säger så här till SVT Sport:

– Han är otroligt väl omhändertagen. Han är pigg och glad i dag och ser bra ut.

– Problemet är att han fått akut fång, alltså inte den klassiska foderfången, utan det som hästar kan få vid stress, och sådana här tillfällen. Det är en form av inflammation i hovarna, så han har ont i hovarna. Han har fått otroligt fin behandling, så det ser bra ut för framtiden.

Hur prognosen ser  ut för Zernard är i dagsläget inte klart.

– Det vet man inte, man måste röntga honom för framtidne. Men för många hästar går det relativt fort över, säger Agneta Aronsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.