Louise Romeike åker till EM i Rotterdam. Foto: Bildbyrån

Svenska laget till EM i fälttävlan klart

Publicerad

Nu är det klart vilka ryttare som kommer att representera Sverige under fälttävlans-EM i Rotterdam. Tre av fyra från silverlaget 2017 finns med.
– Fokus i uttagningen har legat på stabila resultat och säkra terränghästar som kommer i mål, säger Fredrik Bergendorff till ridsportförbundet.

Sveriges förbundskapten Fredrik Bergendorff har tagit ut sex fälttävlansryttare som kommer att åka till EM.

Fyra ryttare ska ingå i det svenska laget medan de två som får stå utanför kommer att rida individuellt.

Vilka fyra som kommer att ingå i det svenska laget bestäms dock senare.

Tre av fyra ryttare från silverlaget från EM  i Strzegom, Polen för två år sedan är med igen – Niklas Lindbäck, Ludwig Svennerstål och Louise Romeike (tidigare Svensson Jähde).

Siktar mot OS

Malin Josefsson som red EM individuellt 2017 finns också med. Ebba Adnervik och Philippa Magnusson är båda EM-debutanter på seniornivå.

– Fokus i uttagningen har legat på stabila resultat och säkra terränghästar som kommer i mål, säger Fredrik Bergendorff till ridsportförbundet.

Två OS-platser står på spel i Luhmühlen och då räknas redan kvalificerade lag bort, Storbritannien, Irland, Frankrike och Tyskland. Sverige konkurrerar om OS-biljetterna med bland annat Italien, Belgien, Schweiz och Nederländerna.

– En OS-biljett är det självklara målet och det här är ett starkt lag som har alla förutsättningar att fixa det, säger Fredrik Bergendorff till ridsportförbundet.

Sveriges EM-trupp i fälttävlan:

Visa

Ebba Adnervik, 23 år, Båstad – Chippie
Malin Josefsson, 33 år, Osby – Golden Midnight
Niklas Lindbäck, 45 år, Munka Ljungby – Focus Filiocus
Philippa Magnusson, 40 år, Eriksboda – Cesar
Louise Romeike, 29 år, Schleswig, Germany – Waikiki
Ludwig Svennerstål, 29 år, Tetbury, Gloucestershire, England – El Kazir SP

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer