Douglas Lindelöw och hästen Casello. Foto: TT Nyhetsbyrån

Sverige vidare till final i EM-laghoppningen

Uppdaterad
Publicerad

Sverige tog sig med minsta möjliga marginal vidare till den sista rundan av EM-laghoppningen. Douglas Lindelöw/Casello och Henrik von Eckermann/Cantinero klarade pressen och stod för varsin felfri runda. – Det var min bästa runda med honom någonsin, säger von Eckermann.

Efter gårdagens tunga start hade svenskarna pressen på sig att leverera i EM-hoppningen i tyska Aachen.

Douglas Lindelöw och Casello var först ut av svenskarna och imponerade från början till slut. Ekipaget tog sig enkelt igenom trekombinationen och hade inte det minsta problem över de stora oxrarna, vilket resulterade i en felfri runda.

EM Aachen

– Jag red precis som jag hade tänkt mig, hästen var med mig hela vägen och hoppade väldigt bra, säger Lindelöw.

Men därefter fick svenskarna problem.

Malin Baryard-Johnsson och Tornesch fick en bra start, men fick med sig en bom på B-hindret i trekombinationen. Det blev även ett nedslag på den sista kombinationen och ekipaget slutade på åtta fel.

– Självklart är jag besviken och även för lagets skull, det duger inte med åtta fel, säger Baryard-Johnsson.

”Det var bra från början till slut”

Helena Persson och Bonzai H fick också problem i trekombinationen med två rivningar på B- och C hindret. Därefter blev det ytterligare ett nedslag och ekipaget slutade på totalt 12 fel.

– Tre nedslag ska jag inte ha på den här banan, säger Persson.

All press på sveriges sista ekipage Henrick von Eckermann och Cantinero igen alltså.

Till skillnad från gårdagen lyckades det svenska ankaret få till en felfri runda och säkrade den sista finalplatsen.

– Det var bra från början till slut. I går tappade jag kontrollen efter ena linjen, men i dag kändes det som att han var med mig ända in i mål, säger han.

Tio lag är vidare till den avslutande rundan. Och von Eckermann ligger även bra till individuellt, just nu på tionde plats.

– Vi hade hoppats på lite till för lagets del. Samtidigt gjorde Henrik och Douglas fantastiskt fina rundor och det bådar gott för framtiden.

Resultat lag här.

Resultat indivuduellt här.

EM i hoppning – så funkar det:

EM i hoppning avgörs inte i en enda klass utan i seriehoppningar över fyra tävlingsdagar. Det rids både i lag och individuellt och lagtävlingen är samtidigt kval till de individuella finalerna. Dag 1: Lag och individuellt, tidshoppning. Segraren får noll fel och de övrigas resultat räknas om till fel efter en stigande skala. Dag 2 och 3: Lagtävlingens final i två omgångar. Dag 4: Individuell final för de bästa efter klass I och II i två omgångar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM Aachen

Mer i ämnet