Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sveriges superlag i hoppning tvåa i ”OS-genrepet” i Rotterdam. Foto: Fei

Sveriges superlag i hoppning tvåa i ”OS-genrepet”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige slutade på andra plats i stortävlingen i Rotterdam under fredagen.

Därmed är det svenska superlaget klart för final i League of Nations.

Den sista tävlingen av lagtävlingen League of Nations avgjordes under fredagen, och Sverige ställde upp med ett superlag.

Malin Baryard-Johnsson, Henrik von Eckermann, Rolf-Göran Bengtsson och Peder Fredricson åkte till Rotterdam för att försöka knipa en finalplats i tävlingen – och för att "genrepa" inför OS. Tävlingen i Rotterdam under fredagen är nämligen den sista stortävlingen innan sommarens tävlingar i Paris.

Då levererade det svenska superlaget, och landade en andraplats. Resultatet innebär också att Sverige är klart för finalen som går av stapeln i början av oktober i Barcelona.

Efter den första rundan ledde Sverige, och var felfria i hoppningen. Den enda som rev var Baryard-Johnsson, men eftersom att bara tre av fyra resultat räknas i den första delen av tävlingen ströks hennes försök.

I den andra delen av tävlingen, när allt skulle avgöras, fick dock Sverige se sig besegrat av Frankrike. Efter ytterligare en rivning av Baryrad-Johnsson kunde felfria Frankrike passera, och ta hem tävlingen.

Trea blev Storbritannien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.