Brasiliansk segrare i Sweden Grand Prix

Uppdaterad
Publicerad

Fem ekipage gjorde upp i omhoppningen om Grand Prix-segern i Friends Arena. Efter fyra ekipage fick Marlon Modolo Zanotelli ett riktigt guldläge som han förvaltade på allra bästa sätt.

– Det har varit otroligt, säger han till SVT Sport.

18 ekipage gjorde upp i Sweden Grand Prix, helgens största hoppklass under Sweden international horse show. Fem var felfria och därmed vidare till omhoppning. Bland dessa fanns Peder Fredricson, Evelina Tovek och Petronella Andersson.

Evelina Tovek inledde omhoppningen men fick en rivning. Bertram Allen satsade som vanligt fullt ut, men kom fel in i kombinationen och fick vända ut. 

Det bäddade däremot för svenskarna. Men varken Petronella Andersson eller Peder Fredricson lyckades ta sig runt omhoppningsbanan felfritt.

”Varit otroligt”

Istället fick den sista startande, Marlon Modolo Zanotelli på Sirene de la Motte, avgörandet i egna händer. Trots ett tidsfel kunde ekipaget säkra segern.

– Jag är väldigt lycklig, och så nöjd med mitt sto. Hon har hoppat fantastiskt i helgen. Det har varit otroligt, hästen har hoppat felfria rundor efter varandra, säger han till SVT Sport.

Zanotelli, som är gift med Angelica Augustsson Zanotelli som 2013 red EM för Sverige, medgav att det fanns en del press inblandad när han gick in med allt i egna händer.

– Jag hade tur i startordningen som kunde titta på de andra. Men ibland är det nästan svårare att rida lugnt och felfritt än att satsa allt, säger han.

Se Zanotellis omhoppningsrunda igen:

Nära svensk seger

Petronella Andersson, som enligt förbundskapten Henrik Ankarcrona rest hela vägen från Belgien för att vinna just denna klass, var så nära en Grand Prix-seger. Nu fick hon och Eclatant nöja sig med en andraplats.

– Jag tycker min häst har hoppat super. Redan i första rundan kollade han till lite på den oxern. I omhoppningen hade jag inte så mycket att välja på, det var bara att försöka köra på. Det var en tight sväng, stor oxer men jag tror igen att han tittade ner lite på vattnet, säger hon till SVT Sport.

– Okej, han är väldigt tuff och kämpar på men på den här nivån måste allt stämma.

Se svenskans omhoppning:

Peder Fredricson på Hansson WL slutade trea i klassen. Han tog därmed hem meetingpriset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.