Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Thieme vann Falsterbo Grand Prix efter fräcka svängen

Uppdaterad
Publicerad

Andre Thieme vann Falsterbo Grand Prix – tack vare en perfekt fräck och kort sväng in mot näst sista hindret.

Tvåan Henrik von Eckermann var inte imponerad över att den gick att göra.

– Det var tyvärr inte så lyckligt av banbyggaren, att sätta den på det sättet, säger han till SVT Sport.

Tysken Andre Thieme vann derbyt igår, och lyckades även i dagens Grand Prix.

Andra Falsterbosegern på två dagar kom efter en perfekt kort sväng mot näst sista hindret i omhoppningen – en variant som satte press på alla som startade efter honom att göra likadant.

– Jag såg att de tog bort buskarna där så jag visste att det var en möjlighet, även om jag såg att det var väldigt snävt. Men det är något min häst (Dsp Chakaria) är väldigt bra och det föll ut perfekt, säger han i SVT.

Svenske Henrik von Eckermann på nya hästen Nababette Z var en av dem som följde efter, och för honom slutade det med en andraplats, också felfri. Efteråt riktade han kritik mot banan, just gällande den avgörande svängen.

– Det blev en väldig sväng tillbaka och det var lite halt där, säger han.

Men han var ändå nöjd med framgången.

– Om nån hade sagt att jag skulle bli tvåa innan man kom hit hade man definitivt skrivit på den. Nu hade man självklart velat vinna istället. Hästen kämpade på. Jag fick inte till baka den svängen så bra så i slutändan jag får vara nöjd att jag inte hade den med bakbenen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.