Peder Fredricson och Hansson till vänster. Peder Fredricson och Christian K till höger. Foto: Bildbyrån

Tiden talar för Christian K

Uppdaterad
Publicerad

Peder Fredricson har två hästar att välja mellan efter att All In tvingats lämna återbud.

Christian K och Hansson.

SVT Sports expert Lotta Björe menar att tiden talar för Christian K.

Peder Fredricson vann OS-silver och EM-guld tillsammans med All In men till VM i Tryon måste Fredricson välja en annan häst.

– Om man jämför de två hästarna så har Peder haft Christian längre och borde på så vis känna den hästen bättre. Han har haft Hansson en väldigt kort tid.

– Hansson är också ett år yngre än Christian. Han kanske har ett års mer erfarenhet. Jag kan inte säga om han ska välja den ena eller den andra. Det är ryttaren som känner vad man tror mest på och känner sig mest bekväm med, säger Björe.

”En av de mest rutinerade”

Men hon menar att det finns många andra aspekter som spelar in i valet som Fredricson ska göra.

– Man får kanske gissa lite vem som klarar så många stora hoppningar i följd, som kanske klarar resan bäst och hur formen känns inför, vem som är bäst förbered på uppgiften.

Tiden är det som enligt Björe som talar för Christian K.

– Tiden med Hansson är väldigt kort för att göra ett VM men det har hänt förr att det har lyckats bra. Särskilt Peder som har gjort så många mästerskap själv både i hoppning och fälttävlan så att han börjar bli en av de mest rutinerade i världen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.