Tinne Vilhelmson Silfvén och Paridon Magi Foto: Bildbyrån

Tinne Vilhelmson Silfvén missar världscupfinalen i Paris

Uppdaterad
Publicerad

Tinne Vilhelmson Silfvén tillsammans med hästen Paridon Magi missar världscupfinalen i dressyr i Paris nästa helg. Ekipaget tvingas avstå tävlingen efter att hästen blivit sjuk.

– Han blev akut sjuk i går och är inte tävlingsbar, väldigt tråkigt, säger Tinne Vilhelmson Silfvén till SVT Sport.

– Han har fått en muskelreaktion, som vissa hästar kan få. Han har fått det förut och vi är alltid försiktiga men han fick ändå en sådan reaktion igår. Det är förknippat med träning och ansträngning så att resa med honom till Paris nästa helg är otänkbart.

Eftersom det är Paridon Magi som Vilhelmson Silfvén ridit på i kvalet så finns det ingen annan häst att som kan vikariera i världscupfinalen. Det är ekipaget som kvalificerat sig och det är samma ryttare och häst som måste tävla i finalen.

– Ekipagen måste gå minst två kval för att få tävla och det är vi som kvalat tillsammans. Jag blir hemma på tvång, säger Vilhelmson Silfvén.

”Hans hälsa får gå först”

Nu blir det alltså bara Patrik Kittel som får representera Sverige i dressyrfinalen som SVT sänder nästa helg. Fokus för Paridon Magi och Tinne blir istället att vila och att fokusera på hälsan.

– Nu får han bara vila och sedan ta nya prover för att se att alla värden är okej innan han tränar igen. Hans hälsa får gå först och sen får vi se när han tävlar igen, säger Vilhelmson Silfvén.

Tinne Vilhelmson Silfvén med Paridon Magi har haft flera framgångar tillsammans och var bland annat med i det svenska laget som tog brons på EM i Göteborg sommaren 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.