Arkivbild. Peder Fredricson och Catch Me Not. Foto: TT

Tre GCT-tävlingar sänds i SVT

Uppdaterad
Publicerad

Äntligen blir det mer ridsporttävlingar i SVT.

Nu står det nämligen klart att de tre Global Champions Tour-tävlingarna i Madrid, St Tropez och Cannes kommer att visas i SVT Play.

– Det känns helt fantastiskt att kunna sända de här tre högklassiga tävlingarna, säger Marion Jernråda, projektledare på SVT Sport.

Peder Fredricson, Henrik von Eckermann och Evelina Tovek var de svenska ryttare som tävlade i Doha, Qatar, där årets Global Champions Tour hade säsongspremiär i början av mars.

SVT sänder från kommande tre tävlingar, i Madrid, St Tropez och Cannes, i maj och juni – två klasser på lördagen under varje tävling. AnnaMaria Fredholm och expert Lotta Björe kommenterar.

”Ge något extra till våra tittare”

– Det känns helt fantastiskt att kunna sända de här tre högklassiga tävlingarna i SVT Play. Om jag fick önska skulle vi sända hästsport varje vecka framöver, det är så mycket bra tävlingar på gång, säger Marion Jernråda.

– Ridsporten och därmed våra sändningar har haft ett tufft år. Vi hade till exempel ett fullmatat upplägg inför Gothenburg Horse Show som tyvärr ställdes in. Nu när tävlingarna börjar rulla igång igen såg vi en fin möjlighet att ge något extra till våra hästbitna tittare.

Global Champions Tour genomförs 21-23 maj i Madrid, Spanien, 27-29 maj i Ramatuelle/Saint Tropez, Frankrike, och 3-5 juni i Cannes, Frankrike.

Därefter planeras GCT-tävlingar att hållas i Stockholm 18-20 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.