Två svenska hästar missar EM

Ludwig Svennerstål
Foto: BildbyrånLudwig Svennerstål
I dag togs Sveriges EM-trupp i fälttävlan ut. Det är en stukad trupp. Men förbundskaptenen Staffan Lidbeck är ändå positiv. ”Vi kommer att göra ett bra resultat”, säger han.

Ludwig Svennerståls King Bob och Louise Svensson Jähdes Wilehoch's Utah Sun missar EM i fälttävlan nästa månad. Det står klart efter att förbundskaptenen Staffan Lidbeck i dag tog ut truppen till mästerskapet som avgörs på Blair Castle, Storbritannien.   

– Att de båda hästarna är borta innebär naturligtvis är försvagning av truppen, men samtidigt är jag glad att båda de duktiga ryttarna har en andra häst som är EM-kvalad, säger Staffan Lidbeck i ett pressmeddelande.                  

Svennerstål på Franzipan               

Båda hästarna har drabbats av skador. King Bob är ansträngd i ett framben och Wieloch's Utah Sun fick sys för ett år sedan ekipaget gått omkull på terrängbanan och är inte EM-aktuell.

Svennerstål rider i stället på Franzipan och Svensson Jähde på Viva.

– Jag tror på den här truppen och att vi kommer att göra ett bra resultat på EM. Det är ett viktigt mästerskap, inte minst för att vi ska OS-kvala här, säger Lidbeck.

Den svenska EM-truppen

Sara Algotsson Ostholt med Reality                                   

Johan Lundin med Johnny Cash          

Ludwig Svennerstål med Franzipan      

Niklas Lindbäck med Cendrillon        

Anna Nilsson med Luron                

Louise Svensson Jähde med Viva.       

                              

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.