Foto: TT Nyhetsbyrån

Världscupen i hästhoppning drar igång: ”Bortskämda med svenska framgångar”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige visade sin styrka som ridsportsnation med VM-silvret i lagtävlingen i Tryon i september. Nu kan SVT Sports ridsportspublik fortsätta följa den svenska och internationella eliten i världscupen i hoppning.

Tretton stjärnspäckade världscuptävlingar i hoppning väntar i höst och i vinter, med start i Oslo på söndag.

– Det är superkul att nu dra igång en ny världscupsäsong. Extra roligt är att Sverige har tre givna svenska startplatser i varje omgång fram till årsskiftet, säger Maria Wallberg som ska kommentera bland annat världscuppremiären i Oslo.

Silverlaget vilar

I världscuppremiären är inga ryttare från VM-silverlaget med. I stället får Irma Karlsson, Douglas Lindelöw och Petronella Andersson chansen att representera Sverige. Men längre fram lär vi få se de svenska stjärnorna, som Europamästaren Peder Fredricson och Henrik von Eckermann som just nu är rankad trea i världen.

– Henrik von Eckermann har varit trea i världscupfinalen två år i rad med Mary Lou och har tydligt uttalat att final är målet även i år, säger SVT:s expertkommentator Lotta Björe.

– Det blir spännande att följa de svenska ekipagen, vi är ju lite bortskämda med svenska framgångar. Jag hoppas och tror vi får se många starka resultat av de svenska ryttarna även i världscupen.

Även Fredrik Spetz tävlar i Oslo i helgen, men deltar inte i söndagens världscup.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.