Jens Fredricson felfri i världscuppremiären

Uppdaterad
Publicerad

Jens Fredricson, äldre bror till världsettan Peder, gjorde en lysande tävling i premiären av världscupen i Oslo i dag. Svensken på Markan Cosmopolit var ett av sju felfria ekipage. I omhoppningen var Fredricson tredje snabbast och tog sig alltså upp på podiet.

Det var åtta år sedan Fredricson senast tävlade på världscupen. En bra comeback av 53-åringen, som fanns med i OS i London, kan man säga.

Redan innan tävlingen varnade Jens att han var på gång.

– Peder kanske får se upp nu. Jag kanske slår honom en dag, sa han lite skämtsamt i en intervju med TT.

Efter tävlingen var han glad.

– Tredjeplatsen är som att vara en spelare som varit i division tre för länge och nu visar att den är redo för allsvenskan, säger Fredricson till SVT.

Tävlingen vanns av nederländaren Kevin Jochems på hästen Turbo Z, som red omhoppningen 1,95 sekunder snabbare än Fredricson. Tvåa blev belgaren Pieter Clemens på Hulda G.

Tre ytterligare svenska ekipage fanns med i Oslo. Stephanie Holmén blev nia, Douglas Lindelöw, 15:e och Jacob Hellström 29:a.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.