Svensksuccén i Göteborg: von Eckermann försvarade titeln

Uppdaterad
Publicerad

Världscuphoppningen i Göteborg blev en svensksuccé.

Henrik von Eckermann försvarade sin titel från i fjol i storslagen stil.

Samtidigt säkrade Douglas Lindelöw en plats till finalen i Paris i mitten av april.

I den sista deltävlingen i Västeuropas världscupliga inför Paris-finalen såg von Eckermann till att bli första ryttare att vinna två världscuptävlingar denna säsong.

Efter en felfri grundomgång med Mary Lou växlade han upp ytterligare till omhoppningen och med den fenomenala tiden 36,89 lade han ribban skyhögt tidigt – och trots desperata försök från konkurrenterna stod sig tiden hela vägen till seger.

– Det känns fantastiskt. Hon gjorde en fantastisk runda igen och kämpade hela vägen. Det var en cool känsla, säger von Eckermann till SVT Sport.

I och med dagens seger i Göteborg vinner von Eckermann även den västeuropeiska ligan. Han går om Kevin Staut i sista stund.

Lindelöw klar för final

Douglas Lindelöw och Zacramento siktade på att ta en finalplats i dag, och det blev riktigt nervöst. En rivning i grundomgången kompenserades med en stark tid, 67,63, och räckte till tolfteplats – snabbast av alla som missade omhoppningen.

Det gav fem världscuppoäng, tog Lindelöw upp på 40 poäng totalt, och innebär att Lindelöw får tävla i Paris i april.

– Det är jättekul. Det blir min första final med Zacramento. Jag ska försöka lägga upp en så bra plan som möjligt, säger Lindelöw till SVT Sport.

Ett annat svenskt glädjeämne i Göteborg i dag var Evelina Tovek som var felfri i grundomgången och efter en rivning i omhoppningen blev det en tiondeplats.

Peder Fredricson gjorde en bra ritt på Zaloubet, men rev det sista hindret – liksom många andra. Rolf-Göran Bengtsson gjorde en bra runda på lovande Oak Grove's Carlyle, men rev också ett hinder. Stephanie Holmén gjorde två rivningar med Flip's Little Sparrow.

Olivier Philippaerts slutade tvåa med Legend och Love och Michael Whitaker tog tredjeplatsen med JB's Hot Stuff i Göteborg.

Fakta: Världscupen

Finalerna i hoppningens och dressyrens världscuper avgörs i Paris 11–15 april.

En deltävling återstår i dressyrcupens västeuropeiska liga. Patrik Kittel är redan klar för finalen.

Henrik von Eckermann blev trea i världscupfinalen i hoppning förra året.

Nästa år hålls världscupfinalerna i hoppning och dressyr i Göteborg 3–7 april.

Även 2021 kommer båda finalerna att arrangeras i Göteborg.

TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.